Follow me
0

Jak si vyrobit svoji dekorativní kosmetiku? Workshop s profesionály.

Stop chemii, příroda je žádaná.
Přirozená krása, která neškodí.

Velký zájem a nadšení pro výrobu domácí kosmetiky, krémů a balzámů dohání i poptávka po čisté přírodní dekorativní kosmetice.

Receptury pro výrobu domácí dekorativní kosmetiky jsou dostupné z různých zdrojů, ale důležité je si to opravdu zažít a vyzkoušet, vědět a znát postupy a tipy jak na to.

Přijďte si vyrobit dekorativní kosmetiku, se kterou budete krásné, bez rizika používání nežádoucích účinků různých chemických složek. Ingredience si vyberete sami a to s uznávanou odbornicí na výrobu pečující a dekorativní kosmetiky – Jan Benham, která vyrábí a školí výrobu kosmetiky již dlouhá léta po celém světě.

Workshop pořádá Česká aromaterapeutická společnost, která pečlivě volí své školitele a zve do ČR řadu odborníků ze světa aromaterapie a kosmetiky, i v rámci mezinárodních odborných konferencí.

Tento workshop navazuje na úspěšný jarní kurz výroby domácí kosmetiky z přírodních ingrediencí, který Aromaspolečnost pořádala a reaguje také na velkou poptávku po výrobě také i dekorativní kosmetiky. Jan Benham patří v této oblasti ke světové špičce v oboru.

 Jan Benham, znají odborní aromaterapeuté a kosmetičky z její úžasné  Aroma konference zaměřené na péči o pokožku a tělo spojenou s destilací hydrolátu (březen 2016) a také z kurzu výroby mýdel a šamponů ( podzim 2017).

Jan bude nejen odbornou průvodkyní workshopu, ale také zárukou toho, že výroba dekorativní kosmetiky bude snadná, kreativní i zábavná.

Její zkušenosti jsou bohaté a dlouholeté, nejen z oblasti aromaterapie a kosmetiky, ale také z oblasti profesionální péče o tělo, duši a mys. Školí po celém světě a vydala také řadu knih a manuálů.

 

Přírodní kosmetika nabízí šmrc i zdraví a také spousty zážitků a kreativního tvoření

Jak si vybírat suroviny pro výrobu kosmetiky?

Při výrobě domácí dekorativní kosmetiky je výběr kvalitních surovin důležitý.  Kurz pomůže zorientovat se v tom, které jsou potřeba a kde je hledat.

Tím, že si produkty vyrobíme sami, máme jistotu, jaké suroviny používáme a také jak staré produkty máme i jaké je jejich konkrétní složení. Což se u nákupu z obchodu často nedozvíme.

Žádané jsou hlavně make-upy, pudry, tvářenky a korektory.  Vyrobit si je není nic složitého, stačí trochu praxe a výběr základního materiálu a pak volba správných pigmentů.

Produkty si pak vyrábíme podle toho, jakého odstínu chceme dosáhnout třeba v létě na opálenou tvář nebo v zimě na bledou pleť.

Vyrobit si také můžeme specifické produkty s cíleným zaměřením v péči o pleť, třeba krycí nebo zesvětlující korektory na pleť.

 

Správná volba pro naše rty

Důležitá volba je také v tom, jaké kosmetické produkty se nám dostávají na rty, které občas olízneme a produkt přichází do kontaktu se sliznicí.

Bohužel i řada produktů z lékárny obsahuje různé koktejly ingrediencí, které jsou škodlivé nebo sporné a určitě je v kosmetice nechceme.

Lip stiky, rtěnky a tužky na rty si také můžeme vyrobit z čistě přírodních surovin a v mnoha barvách a odstínech.

Pro oči krásné a neoteklé

Mnoho produktů používáme pro blízké oční okolí. Řada ingrediencí v běžné kosmetice je bohužel dráždivá. Proto se hodí zvolit si a vyzkoušet čistě přírodní suroviny a potěšit oči něčím nejen krásným, ale i příjemným a prospěšným. Dávkování a volbu ingrediencí si můžeme přizpůsobit a zvolit podle toho, jaké se nám líbí.

 

Během kurzu budou k dispozici  přírodní suroviny té nejvyšší kvality, bude se mluvit o těch, které se k výrobě domácí přírodní dekorativní kosmetiky používají. Pochopíte postupy a přípravu základů dekorativní kosmetiky a jejich další přísady a možnosti tvorby a produkty si odnesete s sebou. A bude jih opravdu hodně.

 

 Program workshopu

Co budeme vyrábět:

Sobota 10:00 -17:00

  • Použití barevných pigmentů
  • Tužky na oči
  • Oční stíny
  • Tvářenky
  • Minerální korektory podle typu pleti
  • Zesvětlující minerální korektor

 

Neděle: 9:00 – 16:00

  • Použití rostlinných olejů a vosků
  • Esenciálních olejů
  • Lesky na rty
  • Tekuté rtěnky
  • Kosmetické tužky na rty

 

KDY: 27.-28.10.2018

KDE: Wellness Hotel Step Praha, Malletova 1141/4, 190 00 Praha 9

  • autem – ulice Malletova 1141 (vjezd z ulice Novovysočanská ulice Skloněná) 
  • metro B-Palmovka a pěšky cca 10 – 15 minut
  • metro B-Vysočanská a bus č.136 stanice Skloněná
  • metro A-Flora a bus č.136 stanice Skloněná
  • tram 3,8,12,19 stanice Balabenka a pak cca 8 minut pěšky

 

Cena za oba dny 4500,- / 176 ERO

 

Cena zahrnuje pracovní skripta, výuku, materiál pro výrobu vlastních výrobků, které si odnesete domů, 10% slevu na objednávku surovin pro domácí výrobu z e-shopu Ekokoza, coffee break, tlumočení z anglického jazyka, certifikát.

Zájemci mohou psát na renata.kleckova@aromaspol.cz .Prosím berte na vědomí, že kapacita workshopu je omezena pouze na 20 nadšenců, aby se všem dobře přepracovalo.

 
 

Jan Benham

jan-benhamJan Benham má praxi jako holistická terapeutka a kosmetička více než 30 let ve Velké Británii i Kanadě. Začínala jako kosmetička-terapeutka v letech 1978 a 1980. Aromaterapeutkou a reflexoložkou se stala v roce 1981 po tréninku u Shirley Price, která ve své době byla pionýrkou aromaterapie a autorkou mnoha aromaterapeutických knih.

V roce 1985 začala Jan učit u Shirley Price – ještě před tím, než se odstěhovala do Montrealu v Kanadě, kde v roce 1986 založila Institut Aromatherapie, za účelem poskytování kvalitního vzdělání v oblasti holistických studií a přírodní péče o pleť.V roce 1996 se přesunula do Toronta, kde vznikl Aroma Shoppe. Aroma Shoppe byl založen v roce 1996, aby dodával ingredience  potřebné k výrobě aromaterapeutických produktů a přírodní kosmetiky.

Jan je autorkou několika knih:
„The Creamy Craft of Cosmetic Making“ 1996,2011,
„The Baby Boomers Beauty bible“ 2004, 2011,
„Pet Care With Essential Oils and Their Freinds“ 2013,
„Dare to Kiss“ o přírodních produktech pro péči o rty a kosmetice, 2014,
„The little book of lipsticks“ 2014,Institut Aromaterapie nabízí po celém světě, ve spolupráci s Federation of Holistic Therapists (FHT), akreditované kurzy aromaterapie, holistické péče o pokožku a výrobu kosmetiky. FHT je největší a vedoucí profesionální asociace terapeutů pro alternativu, kosmetiku a sport ve Spojeném království a Irsku.

Od roku 2012  Jan vyučuje na Institutu of Aromatherapy a Shirley Price Aromatherapy College  o aromaterapii a užití esenciálních olejů v nejrůznějších recepturách, které se zakládají na zkušenostech školitelů a čerpají z posledních výzkumů zdravotních sester pracujících na psychiatrii pro NHS (National Health Service) v UK. Tato školení jsou ušita na míru, aby pomohla s péčí o rozrušené a nezvladatelné pacienty a také pro lidi, kteří zkrátka hůře zvládají život.

Jan je členkou International Federation of Health & Beauty Therapists (FSBTh), International Federation of Holistic Therapists (FHT), International Federation of Professional  Aromatherapists (IFPA) UK, Canadian Examining Board of Health Care Practitioners, bývalou prezidentkou (CFA) Canadian Federation of Aromatherapists, zakladatelka a ředitelka  Institute of Aromatherapy, The Aroma Shoppe and The Jan Benham School of Holistic Studies.

 

foto: archiv Jan Benham

 

 

Kam dál?

 Akce, pozvánky, školení, konference

 

Další články v rubrice Bylinky a koření

 Aura parfémy
Květinové vody – hydroláty/hydrosoly – jaké jsou pravé květinové vody? 
Vykuřovadla a vykuřování, jak čistit prostor, nový směr v aromaterapii, jak vykuřovat pomocí bylinek?

Bylinky pro dobrou náladu
Kurkuma, zázračné koření pro zdraví a krásu
Bylinkové wellness rituály
Aroma koupele – magické rituály krásy
Bylinkové wellness rituály – bylinky a koření ve službách krásy, pohody a zdraví
Bylinky na bolest hlavy

 

Další články domácí wellness:

Domácí wellness rozmazlování – vana plná pohody
Aroma koupele- magická energie z přírody
Bylinkové wellness rituály pro zdraví a krásu
Wellness kosmetika a beauty
Aromaterapie – ovlivní náladu
Víc než jen koupelna – wellness v koupelně – trendy v obkladech
Wellness vybavení pro domácí wellness
Jak postavit domácí wellness?    
Esence do sauny, vůně do sauny  
Bylinky ve wellness – wellness rituály – bylinky a koření  

                                             

 

Wellness interiéry

 
Čím obložit vířivky
Nejčastější problémy s vířivkami a jak to řešit I. část

Nejčastější problémy s vířivkami, jak to řešit II.část
Víc než jen koupelna – domácí wellness-nové trendy v obkladech
Stavíme domácí wellness
Dekorativní obklady ve wellness a spa

 

                                            

 

Další články – sauny a saunování

Výběr esencí do sauny – provoněná pohoda
Dekorace do sauny – doplňky do sauny

Dekorace do sauny – obložení kameny, kámen v sauně
Jaké dřevo do sauny?
Solná dekorace do sauny – sůl v sauně
Fotogalerie domácí sauna – inspirace
Hamam lázně a procedura
Barevné osvětlení sauny – kolorterapie
Peelingové saunové rituály – pro domácí sauny
Domácí wellness

 

 

Rubriky na wellnesslife.cz

Wellness procedury
Wellness terapie
Zdraví a péče
Wellness trendy
Wellness interiéry
Wellness vybavení
Wellness kosmetika
Domácí wellness
Domácí sauna a saunování
Zahradní wellness, outdoor
Wellness

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Komentáře nejsou povoleny.