Follow me
0

Veletrh BIOFACH 2016 – program a zajímavosti- biopotraviny na veletrhu

 Světový veletrh biopotravin.
Stále více lidí se rozhoduje pro bio výrobky.

 

Biofach2013Místem setkání a skvělou adresou pro profesionální kuchaře, kteří mají blízko k bioproduktům, bude ve dnech 10. – 13. února BIOFACH, vůdčí světový veletrh biopotravin. Ve zvláštní show cook + talk objeví odborní návštěvníci nejnovější bioprodukty pro gastronomii a společné stravování a nechají se inspirovat prezentovanými trendy.
Zlatý hřeb akce v roce 2016:

Zážitkové světy OLIVOVÝ OLEJ, VEGAN a VÍNO překlenou most ke stravování mimo domov a společnému stravování, aby vystavovatelům a návštěvníkům veletrhu poskytly další vyšší hodnotu. Celkově se na společné veletržní akci BIOFACH a VIVANESS očekává více než 2.400 vystavovatelů – 200 z nich jsou vystavovatelé mezinárodního odborného veletrhu přírodní kosmetiky.

Stále více lidí se při nákupu potravin rozhoduje pro bio výrobky. Ekologické výrobky však získávají význam nejen na individuální úrovni a pro domácí spotřebu. Jedna třetina celkového obratu u potravin je dnes dosahována mimo naše domácnosti. Biokvalita již dlouho představuje image, která získává nové hosty a přináší potěšení stálým zákazníkům. U nových výrobků stejně jako u stávající nabídky bioproduktů však pro osoby odpovědné za stravování vyplývá také řada otázek a výzev. Společně s odborníky budou v rámci cook + talk, setkání profesionálních kuchařů, diskutována témata, jako je certifikace bioproduktů, regionální biokuchyně, kalkulace, školní stravování, bioprodukty v hotelnictví a mnohá další.

 

cook+talk 2016:
Frontcooking, prohlídky a odborné diskuze

bio-potraviny-stravaS podporou oborového svazu Bioland koncipoval BIOFACH pro rok 2016 program zvláštní show cook + talk. Danila Brunner, vedoucí akcí BIOFACH a VIVANESS: „Po úspěšné premiéře zvláštní show cook + talk, kterou v roce 2015 náš partner Bioland ještě organizoval ve vlastní režii, jsme se rozhodli tuto významnou akci veletrhu BIOFACH v roce 2016 dále rozšířit. Jako pořadatelé se tentokrát ještě intenzivněji zabýváme stravováním mimo domov a gastronomií.

K této angažovanosti patří například poskytnutí většího prostoru tématu „Cook“ jako doplnění k tématu „Talk“. Ročník 2016 tedy bude vedle obvyklých fundovaných odborných diskuzí obsahovat více aktivit a větší ruch na ploše.“
bio-strava-potravinyNovinkou u přehlídky cook + talk bude v roce 2016 dvakrát denně prezentované „frontcooking“ se zkušenými biokuchaři, například s Danielem Klugem, šéfkuchařem restaurace Autostadt operated by Mövenpick. Jednou za den se kromě toho budou konat prováděcí akce veletrhem BIOFACH týkající se vystavovatelů s velkými obaly. K doprovodnému programu kromě toho patří diskusní akce věnované aktuálním tématům, jako například: „Jsou ti, kteří jednají poctivě, hloupí? Certifikace bioproduktů jako záruka úspěchu.“ nebo „Bio burger pro všechny“ a také regionalita.

Diskuzí se účastní mimo jiné přední zástupci mezinárodních svazů kuchařů. Pozornost bude věnována také představení projektů a studií, strategiím pro úspěšné zavedení biopotravin v obcích, téma udržitelnosti jako klíčové kompetence pro profesionální kuchaře a bioproduktům ve školním stravování a ve stravování v jeslích a školkách.

 

 

Biofach2013-bio-trhyZážitkový svět OLIVOVÝ OLEJ:
Biologické olivové oleje extra native a jejich používání ve stravování mimo domov

Vzhledem k mnoha pozitivním vlastnostem, které jsou biologickému olivovému oleji přisuzovány, se nabízí používat tento hodnotný bioprodukt ve stravování mimo domov ještě intenzivněji než doposud. Avšak zatímco obchod se soustředí přímo na konečného zákazníka, stravování mimo domov vyžaduje jiné prodejní strategie. Špičkoví kuchaři hledají podněty a doplňkové přísady pro své kreace, vedoucí velkých provozů nebo klinik se vedle chuťových aspektů zajímají o specifické zdravotní aspekty.

Pokud producenti a obchod odhalí tento výchozí bod, mohou využít předností biologických olivových olejů k získání přístupu na nové trhy mimo maloobchod s bioprodukty. Profitovat z toho mohou jak menší producenti olivového oleje se svými specialitami, tak také velkoproducenti s biokvalitou vhodnou pro hromadné stravování.
Zde nastupuje BIOFACH 2016 a překlenuje most mezi zážitkovým světem OLIVOVÝ OLEJ a tématem stravování mimo domov. Společně s odborníkem na olivový olej a partnerem Richardem Wolnym nabízí zážitkový svět znovu inspiraci a informace týkající se olivového oleje z ekologického zemědělství. K programu patří vedle ceny za biologický olivový olej, Olive Oil Award, řada prezentací, diskuzí a přednášek.
Své místo v rámci zážitkového světa OLIVOVÝ OLEJ přitom najdou nejnovější metody týkající se analýz olivového oleje stejně jako inspirující metoda „food pairing“. U food pairingu se vychází z toho, že potraviny se dají kombinovat tím lépe, čím více společných chemických složek obsahují. Tak se k sobě například velice dobře hodí bílá čokoláda a kaviár. Jaké vzrušující kombinace se s olivovým olejem nabízejí – i v gastronomii – prezentuje BIOFACH v zážitkovém světě OLIVOVÝ OLEJ.

 

obcerstveni-wellness-vyzivaZážitkový svět VEGAN:
Veganský životní styl nadále zažívá boom

Poptávka po veganských bioproduktech podle odborníků dále roste. Vždyť bioprodukty a veganská strava jsou spolu navzájem úzce spojeny. Trend k veganskému životnímu stylu má na zřeteli nejmladší zážitkový svět veletrhu BIOFACH, zážitkový svět VEGAN. V roce 2015 slavil premiéru. Stejně jako v zážitkových světech OLIVOVÝ OLEJ a VÍNA tam odborní návštěvníci zažijí více než jen prezentaci výrobků. Na ploše se vaří, ochutnává a odborně diskutuje. Partnerem zážitkového světa VEGAN je Vegetariánská společnost (VEBU).
bio-potraviny-biofachPro mnohé konzumenty je při veganském životním stylu důležitá také dostupnost veganských bioproduktů v oblasti stravování mimo domov. Také zde je stále větší poptávka po jídle neobsahujícím žádné živočišné složky. Kuchaři a hosté dokážou z tohoto trendu těžit stejnou měrou, a to od velkokuchyní až po špičkové restaurace.

Kreativní potenciál pro velkokuchyně bude vysvětlován v odborných přednáškách a prakticky zaměřených ochutnávkách zážitkového světa VEGAN. Hlavní body programu: Kuchařská show a ochutnávky smoothies, pódiové diskuze, krátké přednášky, čtení a řada možností pro budování kontaktů s různými iniciativami a organizacemi z oboru.
Novinkou v zážitkovém světě VEGAN je v roce 2016 vedle knižního koutku také kosmetický koutek. Vystavovatelé veletrhu VIVANESS zde při příležitosti 10. výročí své veletržní akce představí výběr z veganské přírodní kosmetiky.

 

bio vino potravinyZážitkový svět VÍNO:
Silní partneři, oceněné výrobky vinařů a vhodná vína k bio menu

V zážitkovém světě VÍNO veletrhu BIOFACH se odbornému publiku představí vinaři z celého světa. Jejich výroční výrobky bude možné v ochutnávkové zóně, ve vinotéce, degustovat stejně jako vítězná vína mezinárodní soutěže o cenu za nejlepší bio víno MUNDUS VINI BIOFACH. Tato soutěž je pořádána v dlouholeté partnerské spolupráci s vydavatelstvím Meininger. Novinkou v roce 2016 jsou „table-top“ prezentace a vinotéka a ECOVIN jako partner zážitkového světa VÍNO.
Labužníci a kulináři ocení při návštěvě restaurace vhodné víno k menu. Protože dnes na vinném lístku nesmí chybět bio víno, jde cook + talk při veletrhu BIOFACH také ruku v ruce se zážitkovým světem VÍNO, který v doprovodném programu představuje propojení k setkání profesionálních kuchařů. V oblasti gastronomie zážitkového světa čekají kombinace kulinářských specialit s vínem na objeveny ze strany odborných zákazníků veletrhu.

Doprovodný program veletrhů BIOFACH a VIVANESS je od 52. kalendářního týdne k dispozici online
Celý program dvou souběžně probíhajících veletržních akcí včetně zážitkových světů a zvláštní show cook + talk si můžete od 52. kalendářního týdne vyvolat a připravit se tak optimálně na návštěvu veletrhů pod následujícím odkazem: www.biofach.de/programme nebo www.vivaness.de/programme.

ZDROJ: TISKOVÁ ZPRÁVA prosinec 2015

 

Zájezd na veletrh, info zde

 

Kam dál?

 Veletrh kosmetiky VIVANESS 2015        
Trh s přírodní kosmetikou

Vegani milují BIO
BIo kosmetika ve wellness a SPA

 

 

Další články domácí wellness:

Domácí wellness rozmazlování – vana plná pohody
Aroma koupele- magická energie z přírody
Bylinkové wellness rituály pro zdraví a krásu
Wellness kosmetika a beauty
Aromaterapie – ovlivní náladu
Víc než jen koupelna – wellness v koupelně – trendy v obkladech

Wellness vybavení pro domácí wellness
Jak postavit domácí wellness?    
Esence do sauny, vůně do sauny  
Bylinky ve wellness – wellness rituály – bylinky a koření  

                                             

 Další články v rubrice Bylinky a koření

Bylinky pro dobrou náladu
Kurkuma, zázračné koření pro zdraví a krásu
Bylinkové wellness rituály
Aroma koupele – magické rituály krásy
Bylinkové wellness rituály – bylinky a koření ve službách krásy, pohody a zdraví

Bylinky na bolest hlavy

 

Wellness interiéry

 
Čím obložit vířivky
Nejčastější problémy s vířivkami a jak to řešit I. část

Nejčastější problémy s vířivkami, jak to řešit II.část
Víc než jen koupelna – domácí wellness-nové trendy v obkladech
Stavíme domácí wellness
Dekorativní obklady ve wellness a spa

 

                                            

Další články – sauny a saunování

Výběr esencí do sauny – provoněná pohoda
Dekorace do sauny – doplňky do sauny

Dekorace do sauny – obložení kameny, kámen v sauně
Jaké dřevo do sauny?
Solná dekorace do sauny – sůl v sauně
Fotogalerie domácí sauna – inspirace
Hamam lázně a procedura
Barevné osvětlení sauny – kolorterapie
Peelingové saunové rituály – pro domácí sauny
Domácí wellness

 

 

Rubriky na wellnesslife.cz

Wellness procedury
Wellness terapie
Zdraví a péče
Wellness trendy
Wellness interiéry
Wellness vybavení
Wellness kosmetika
Domácí wellness
Domácí sauna a saunování
Zahradní wellness, outdoor
Wellness
Wellness spa wellness, wellness a spa, spa a wellness, wellness spa, wellness-spa, spa wellness wellness styl, exotické wellness, wellness centrum, spa – wellness, exkluzivní wellness, exkluzivni wellness, spa wellness centrum, wellness spa, wellness a spa, wellness a spa, atmosféra wellness, wellness atmosféra, atmosféra ve wellness,

wellness hotel, wellness trendy, wellness interiery, interiery wellness, wellness design, wellness dekorace, wellness koncept, wellness kosmetika, dekorace do wellness, dekorace pro wellness, Domácí wellness, domaci wellnes, wellness doma, soukromé wellness, soukrome wellness, soukromé wellness, soukromé wellness centrum.
Domácí wellness  Domácí wellness, domaci wellness, wellness doma, soukrome wellness, soukromé wellness, wellness centrum doma, home spa, home wellness, výstavba domácího wellness, vystavba domácího wellness, jak postavit domaci wellness, jak postavit domácí wellness, domácí wellness centrum, domaci wellness centrum, domácí fitness, domaci fitness, fitness doma, vybaveni pro domaci fitness, domácí fitness vybavení, domaci fitness vybaveni

Sauna, sauny, saunování, sauna ve wellness, sauna ve spa, vybavení sauny, vybaveni sauny, vybavení do sauny, vybaveni do sauny, vybavení pro saunu, kosmetika do sauny, druhy sauny, jak postavit saunu, saunování doma, sauna pro domácí wellness, sauna do bytu, domácí sauny, domácí sauna, sauny doma, saunové domy, saunové sruby, sauny inspirace, sauna interiér, interiér sauny, dekorace sauny, doplnky do sauny, doplňky do sauny, kosmetika do sauny, obložení sauny, kameny do sauny, obložení sauny kamenem, dřevo na saunu, drevo na saunu, venkovní saunové domky, parní sauny, aroma do sauny, aromaterapie do sauny, finská sauna, finské sauny, finská sauna domu, domácí finská sauna, finska sauna, finska domaci sauna, finská domácí sauna, interiery sauna, sauna interiery, jake drevo do sauny, jake drevo na saunu, kamen obklady sauny, obklady do sauny, obklad v sauně, sauna domácí, sauna interier, saunování sůl, saunovani sul, sul do sauny, sůl do sauny, nábytek do sauny, nabytek do sauny, nábytek saunování, saunový nábytek, saunovy nabytek, slana sauna, slaná sauna, sůl do sauny, směsi do sauny, byliny do sauny, bylinky do sauny,
Sauna domu, sauna doma,

 

 
Wellness
Wellness spa wellness, wellness a spa, spa a wellness, wellness spa, wellness-spa, spa wellness wellness styl, exotické wellness, wellness centrum, spa – wellness, exkluzivní wellness, exkluzivni wellness, spa wellness centrum, wellness spa, wellness a spa, wellness a spa, atmosféra wellness, wellness atmosféra, atmosféra ve wellness,

wellness hotel, wellness trendy, wellness interiery, interiery wellness, wellness design, wellness dekorace, wellness koncept, wellness kosmetika, dekorace do wellness, dekorace pro wellness, Domácí wellness, domaci wellnes, wellness doma, soukromé wellness, soukrome wellness, soukromé wellness, soukromé wellness centrum.
Domácí wellness  Domácí wellness, domaci wellness, wellness doma, soukrome wellness, soukromé wellness, wellness centrum doma, home spa, home wellness, výstavba domácího wellness, vystavba domácího wellness, jak postavit domaci wellness, jak postavit domácí wellness, domácí wellness centrum, domaci wellness centrum, domácí fitness, domaci fitness, fitness doma, vybaveni pro domaci fitness, domácí fitness vybavení, domaci fitness vybaveni

Sauna, sauny, saunování, sauna ve wellness, sauna ve spa, vybavení sauny, vybaveni sauny, vybavení do sauny, vybaveni do sauny, vybavení pro saunu, kosmetika do sauny, druhy sauny, jak postavit saunu, saunování doma, sauna pro domácí wellness, sauna do bytu, domácí sauny, domácí sauna, sauny doma, saunové domy, saunové sruby, sauny inspirace, sauna interiér, interiér sauny, dekorace sauny, doplnky do sauny, doplňky do sauny, kosmetika do sauny, obložení sauny, kameny do sauny, obložení sauny kamenem, dřevo na saunu, drevo na saunu, venkovní saunové domky, parní sauny, aroma do sauny, aromaterapie do sauny, finská sauna, finské sauny, finská sauna domu, domácí finská sauna, finska sauna, finska domaci sauna, finská domácí sauna, interiery sauna, sauna interiery, jake drevo do sauny, jake drevo na saunu, kamen obklady sauny, obklady do sauny, obklad v sauně, sauna domácí, sauna interier, saunování sůl, saunovani sul, sul do sauny, sůl do sauny, nábytek do sauny, nabytek do sauny, nábytek saunování, saunový nábytek, saunovy nabytek, slana sauna, slaná sauna, sůl do sauny, směsi do sauny, byliny do sauny, bylinky do sauny,
Sauna domu, sauna doma,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Komentáře nejsou povoleny.